Van Gaal laakt Neymar: In het voetbal mag je zoiets niet zeggen over een ster

Van Gaal laakt Neymar: "In het voetbal mag je zoiets niet zeggen over een ster"

31-07-2019 23:40
59

Louis van Gaal ziet dat er nogal wat aan te merken is op Neymar. De Braziliaanse sterspeler van Paris Saint-Germain speelt volgens de Amsterdammer niet voor het team, maar zichzelf.

Van Gaal kwam eind 2017 tot die conclusie, toen hij Neymar met PSG aan het werk zag tegen Bayern München. "Paris Saint-Germain won met 3-0, maar ik sprak uit dat Bayern de betere ploeg was - ondanks het verlies", vertelt Van Gaal in een uitgebreid interview met France Football.

Wedden

Meer odds

"Neymar speelde die avond alleen voor zichzelf", analyseerde Van Gaal. "De houding van de andere spelers zei me dat ze Neymars gedrag niet accepteerden. Maar ja, hij is een ster, hè? En in het voetbal mag je zoiets niet zeggen over een ster."

Van Gaal zou wel raad weten met een speler als Neymar. "Vandaag de dag is de wereld een heel stuk groter geworden, maar het individu trekt zich ondertussen meer en meer terug. Hij denkt namelijk dat hij alles gezien heeft. En daarom is een trainer zoals ik dan ook het antigif voor de maatschappij."