'Danjuma rondt flitstransfer af: vijfjarig contract en donderdag al presentatie'

'Danjuma rondt flitstransfer af: vijfjarig contract en donderdag al presentatie'

01-08-2019 08:34 Laatste update: 10:42
59

Arnaut Danjuma Groeneveld staat voor een fraaie transfer naar de Premier League. De 22-jarige aanvaller is al gekeurd en heeft voor vijf jaar getekend bij Bournemouth. Later op de dag wordt hij gepresenteerd. 

Het Belang van Limburg meldt dat. Bournemouth betaalt naar verluidt 15 miljoen euro aan Club Brugge voor tweevoudig Oranje-international Danjuma. De vleugelaanvaller was slechts één seizoen actief in de Jupiler Pro League. Brugge nam hem in de zomer van 2018 over van NEC. Het debuutjaar van de in Nigeria geboren Danjuma leverde zes doelpunten in 24 officiële duels op. Hij miste een groot deel van het seizoen vanwege een blessure. In oktober liet bondscoach Ronald Koeman hem debuteren in het Nederlands elftal. 

De carrière van Danjuma is de laatste jaren in een stroomversnelling geraakt. Via PSV belandde hij in 2016 bij NEC. Na een uitstekend seizoen in de Keuken Kampioen Divisie nam Club Brugge de buitenspeler over. Er werd destijds één miljoen voor hem betaald. Nu maakt Bournemouth dus een enorm bedrag over naar België voor Danjuma. Bij The Cherries wordt hij ploeggenoot van collega-international Nathan Aké.