'We hebben een spitsenprobleem in Nederland, Malen en Boadu kloppen op de deur'

'We hebben een spitsenprobleem in Nederland, Malen en Boadu kloppen op de deur'

Gepubliceerd: dinsdag 13 augustus 2019 om 08:05di 13-08-2019 om 08:05

Laatste update: dinsdag 13 augustus 2019 om 08:51di 13-08-2019 om 08:51

Kenneth Perez en Ronald de Boer zijn lovend over de ontwikkeling van Myron Boadu. Een uitverkiezing voor het Nederlands elftal komt misschien nog wel iets te vroeg voor de achttienjarige aanvaller.

"Ik vind wel, als je het niveau van het Nederlands elftal nu ziet, dat je minimaal bij de top drie of top twee moet spelen of in het buitenland om in aanmerking te komen", aldus Perez bij Voetbalpraat op FOX Sports. "Je speelt bij een subtopper. Laat hem eerst hier een heel seizoen het niveau vasthouden. Dan komt er waarschijnlijk een stap, dat kan niet anders."

Eerder liet Ronald de Boer zich bij Dit was het Weekend ook al lovend uit over de spits van AZ. "We hebben een beetje een spitsenprobleem in het Nederlands voetbal. Malen en hij kloppen zeker op de deur. Misschien iets te vroeg, maar het is wel lekker dat deze jongens zich zo ontwikkelen", aldus De Boer.

Perez sluit zich erbij aan dat het voor Boadu nog iets te vroeg is om in Oranje te spelen. "Dat is een zeer, zeer talentvolle jongen. (...) Malen is niet een hele goede nummer negen, Memphis is een gemaakte nummer negen bij het Nederlands elftal. Ik zou het wel heel vroeg vinden, ook omdat hij 'maar' bij een subtopper voetbalt."

Poll

Moet Koeman volgende maand Boadu oproepen?

(1423 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws