'Precieze rol' bij Ajax nog niet bekend: 'Uitvechten wie de nummer drie wordt'

'Precieze rol' bij Ajax nog niet bekend: 'Uitvechten wie de nummer drie wordt'

Gepubliceerd: donderdag 15 augustus 2019 om 20:32do 15-08-2019 om 20:32

Laatste update: vrijdag 16 augustus 2019 om 09:40vr 16-08-2019 om 09:40

Kjell Scherpen weet nog niet hoe zijn rol bij Ajax er dit seizoen uit komt te zien. De negentienjarige doelman zat vorige week tegen zijn oude club FC Emmen op de bank, nadat hij een dag eerder in actie kwam met de beloften.

"Het is nog niet helemaal bekend wat mijn precieze rol is", zegt Scherpen tegen RTV Drenthe. "Onana is de nummer één en daarachter is Varela de nummer twee. Samen met Kotarski moet ik uitvechten wie de nummer drie wordt. Het kan goed zijn dat ik niet elke week een wedstrijd keep, maar ik moet me dit jaar gewoon zo goed mogelijk ontwikkelen. Dat moet ook gebeuren tijdens de trainingen."

Zijn officiële debuut verliep niet zoals gehoopt. Jong Ajax verloor met 2-1 van FC Oss en Scherpen ging bij de eerste tegentreffer opzichtig in de fout. Die blunder werd breed uitgemeten in de media. "Tja, zo werkt het nu eenmaal. Zo'n moment wordt veelvuldig besproken. Naar de goede voorbereiding die ik heb gedraaid is de buitenwacht dan niet geïnteresseerd."

"Maar zo is het nu eenmaal. Natuurlijk is zo'n moment klote, maar de knop moet om en eerlijk gezegd ben ik wel wat gewend", besluit Scherpen.

Poll

Zie jij in Scherpen een toekomstige keeper van Ajax 1?

(14541 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws