De Jong vereerd: 'Had het eerlijk gezegd niet verwacht, was een verrassing'

De Jong vereerd: 'Had het eerlijk gezegd niet verwacht, was een verrassing'

Gepubliceerd: vrijdag 16 augustus 2019 om 12:42vr 16-08-2019 om 12:42

Frenkie de Jong is niet bang voor de moordende concurrentie bij FC Barcelona. De van Ajax overgekomen middenvelder kan vrijdagavond zijn competitiedebuut maken als de Catalanen op bezoek gaan bij Athletic Bilbao.

"Daar ben ik niet bang voor. Als je voor Barcelona speelt is het normaal dat er concurrentie is", aldus De Jong in een uitgebreid interview met La Vanguardia. "Dat wist ik voor ik hier naartoe kwam. Als ik bang zou zijn geweest, had ik hier niet getekend. We hebben aan aantal topmiddenvelders en er kunnen er maar drie spelen. Ik zal proberen ervoor te zorgen dat ik een van de uitverkorenen ben."

De Jong verklaart dat hij zogenaamde 'Barça-DNA' wel herkenbaar voor hem is. "Omdat het enige gelijkenis vertoont met wat we bij Ajax deden. Ik hou van die speelstijl. Ik hoop dat we dat elke wedstrijd aan de mensen kunnen tonen en mooi voetbal spelen. Natuurlijk willen we titels winnen, maar als je voor Barça of Ajax speelt, moet je ook goed spelen. Op de Johan Cruijff-manier, want dat hoort bij deze club."

Verder gaat de middenvelder in op het feit dat hij bij bij de top-tien beste spelers is geëindigd in de strijd om de  UEFA Men's Player of the Year-award. "Ik had het eerlijk gezegd niet verwacht, het was een verrassing", reageert De Jong. "Natuurlijk ben ik vereerd, maar voor mij is het geen big deal. Ik denk dat de Ballon d'Or een grotere prijs is. Bovendien gaat Messi de prijs toch winnen", stelt hij. "Van Dijk is een geweldige verdediger, maar je kunt hem niet vergelijken met Messi, die al lang de beste is."

Poll

Start De Jong in de basis tegen Athletic Bilbao?

(3471 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws