'Feyenoord heeft eerste optie en moet zes á zeven miljoen betalen voor duo'

'Feyenoord heeft eerste optie en moet zes á zeven miljoen betalen voor duo'

17-08-2019 06:40 Laatste update: 06:57
111

Feyenoord moet een transfersom van zes á zeven miljoen euro betalen om de Argentijnen Álvaro Barreal (19) en Marcos Senesi (22) naar Rotterdam-Zuid te halen. Die afspraak werd onlangs gemaakt met Vélez Sarsfield en San Lorenzo, de clubs van het Argentijnse duo.

Dat meldt het Algemeen Dagblad. Barreal is in beeld om de aanval van Feyenoord te versterken, Senesi moet de defensie van Jaap Stam (foto) beter maken. Namens Feyenoord reisden Henk Timmer, Henk van Ginkel en een zakenpartner uit Argentinië (van managementbureau World Soccer Consult) af naar Buenos Aires.

Daar werd duidelijk dat Barreal en Senesi voor zes á zeven miljoen op te pikken zijn. Feyenoord heeft de eerste optie om het duo naar Nederland te halen. Ook clubs uit Duitsland, Spanje en Italië zijn geïnteresseerd. Bologna is een van die clubs.

Overigens heerst er verdeeldheid binnen Feyenoord. Stam ziet Barreal en Senesi graag naar Feyenoord komen, terwijl Dirk Kuyt regelmatig benadrukt dat hij liever een jeugdspeler door ziet stromen. Stam maakt tot nu toe alleen gebruik van Orkun Kökcü en Wouter Burger. 

"Ik ben de trainer, ik moet met de spelers werken en ik weet dus ook wat we nodig hebben", laat Stam weten in het AD. "Logisch dus dat ik een belangrijke stem heb in wie Feyenoord aantrekt. Dat lijkt me volkomen normaal. Maar alles gaat in overleg, hoor."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie