PSV zegeviert in Almelo en gaat samen met nog vijf ploegen aan kop in Eredivisie

PSV zegeviert in Almelo en gaat samen met nog vijf ploegen aan kop in Eredivisie

Gepubliceerd: zondag 18 augustus 2019 om 21:53zo 18-08-2019 om 21:53

PSV heeft de traditioneel lastige uitwedstrijd bij Heracles Almelo weten te winnen. Door goals van Steven Bergwijn en Mohamed Ihattaren werd het in Almelo 0-2 voor de bezoekers uit Eindhoven.

PSV liet tegen FK Haugesund een belabberde indruk achter en speelde tegen Heracles stukken beter dan afgelopen donderdag. Heracles moest in de achtervolging en incasseerde mogelijkheden van Cody Gakpo en Steven Bergwijn. Laatstgenoemde schoot PSV na ruim een kwartier spelen op voorsprong. Na flipperkastvoetbal rond de middellijn speelde Bergwijn zichzelf knap vrij en passeerde hij doelman Janik Blaswich met een hard afstandsschot van een meter of twintig.

Heracles kwam iets beter in de wedstrijd en combineerde er bij vlagen indrukwekkend op los. PSV maakte het zichzelf onnodig moeilijk en had het geluk dat Silvester van de Water de twee kansen die hij kreeg niet omzette in doelpunten.

Een uiterst rommelig slot van de eerste helft werd afgesloten met een controversieel penaltymoment. Scheidsrechter Jochem Kamphuis wees resoluut naar de stip, maar door inmenging van de VAR ging dat niet door. De bal ging tegen een elleboog, echter besloot Kamphuis na het bekijken van de beelden om toch door te laten spelen.

Na de pauze leek PSV het duel vrijwel zeker te beslissen. Ihattaren maakte zijn eerste treffer in Eindhovense dienst door na een flitsende counter binnen te schuiven: 0-2. PSV had weinig te vrezen van Heracles, dat nauwelijks wat creëerde, maar Mark van Bommel koos voor zekerheid en bracht Jorrit Hendrix voor Ihattaren en Olivier Boscagli voor Michal Sadílek. Heel af en toe mocht Heracles nog hopen op de aansluitingstreffer, maar Jeroen Zoet hield zijn doel schoon.

Na drie wedstrijden gaat PSV samen met Sparta, FC Utrecht, Vitesse, AZ en Ajax aan kop. Ajax heeft het beste doelsaldo.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws