Brandts wijst natuurlijke leider van Ajax aan: 'Hij voetbalt zo makkelijk'

Brandts wijst natuurlijke leider van Ajax aan: 'Hij voetbalt zo makkelijk'

Gepubliceerd: maandag 19 augustus 2019 om 07:10ma 19-08-2019 om 07:10

Laatste update: maandag 19 augustus 2019 om 07:15ma 19-08-2019 om 07:15

Ernie Brandts vindt Ajax de topfavoriet in de strijd om het kampioenschap in de Eredivisie. De oud-international looft de breedte van de selectie én ziet dat een aankoop als Lisandro Martinez zich moeiteloos heeft aangepast.

Ook tegen VVV-Venlo (1-4 zege) stond de Argentijn weer in de basis. "Zijn verdedigende kwaliteiten zijn op basis van deze wedstrijd moeilijk te beoordelen. Wel zie je dat die jongen het Zuid-Amerikaanse gif in zich heeft", zegt FC Eindhoven-trainer Brandts in De Telegraaf. "Hij is nooit bang voor een tegenstander en schuwt de duels niet. Tagliafico heeft dat venijn ook."

Brandts benadrukt dat de echte test voor Martinez in topduels in Nederland en de Champions League nog moet komen. "Dan moet hij zijn verdedigende kwaliteiten meer aanspreken. Hoe ik Martinez zou omschrijven? Hij is niet echt een killer, zoals bijvoorbeeld Jaap Stam. Maar hij heeft wel een enorme drive, is fel en kletst er vol in. Bovendien wint hij bijna al zijn kopduels hoewel hij vrij klein is. Dat komt door zijn uitstekende timing."

Brandts prijst ook de inbreng van Dusan Tadic bij Ajax. Hij ziet dat de Serviër zijn verantwoordelijkheid neemt en noemt hem 'de natuurlijke leider'. "Dat doet hij door penalty's op te eisen en de ploeg bij de hand te nemen als het even minder loopt. Tadic voetbalt zo makkelijk. Hij is altijd aanspeelbaar, legt veel energie in zijn spel en zet direct druk op de tegenstander. Bovendien scoort hij veelvuldig."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws