Stevige concurrentie voor De Ligt: 'Twee plekken voor drie centrale verdedigers'

Stevige concurrentie voor De Ligt: 'Twee plekken voor drie centrale verdedigers'

Gepubliceerd: zaterdag 24 augustus 2019 om 08:46za 24-08-2019 om 08:46

Giorgio Chiellini en Leonardo Bonucci zullen het Matthijs de Ligt zo moeilijk mogelijk maken om dit seizoen basisspeler te worden bij Juventus. Maar ook als de van Ajax overgekomen centrale verdediger buiten de basiself valt gaat hij genoeg minuten krijgen, zo voorspelt de Italiaanse sportjournalist Luca Bianchin.

"Giorgio Chiellini en Leonardo Bonucci zullen het hem niet gemakkelijk maken', meent Biancin, werkzaam voor La Gazzetta dello Sport, tegenover de NOS. "De Ligt is nog jong en de concurrentie is groot. (...) Tijdens het oefentoernooi in China heb ik vorige maand aan Sarri gevraagd: is het een idee om met alle drie te spelen? Nooit, zei Sarri. Er zijn twee plekken voor drie centrale verdedigers."

Juventus opent het nieuwe Serie A-seizoen zaterdagavond tegen Parma. Chiellini lijkt daarbij in ieder geval zeker van een basisplek. Of Bonucci of De Ligt naast hem gaat spelen, is nog de vraag. Mocht De Ligt buiten de boot vallen, is er volgens Bianchin geen nood aan de man. "Chiellini zal dit jaar niet meer dan 25 wedstrijden spelen", voorspelt hij. "Hij is op leeftijd, heeft geregeld fysieke problemen en kiest daarom zijn wedstrijden uit. Dat biedt weer kansen voor De Ligt."

Poll

Wordt Matthijs de Ligt basisspeler bij Juventus?

(7950 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws