Update: Uitgevallen Berghuis stelt Feyenoord-fans gerust via Instagram: 'All good'

Update: Uitgevallen Berghuis stelt Feyenoord-fans gerust via Instagram: 'All good'

26-08-2019 12:55 Laatste update: 12:53
97

De Feyenoord-selectie is maandagochtend opgeschrikt door het uitvallen van Steven Berghuis. De linkspoot raakte tijdens de training geblesseerd aan zijn linkerenkel, schreeuwde het uit van de pijn en moest de strijd staken.

Berghuis liep zijn blessure op na een botsing met ploeggenoten Renato Tapia en Leroy Fer, melden ooggetuigen. Voor de buitenspeler zat de trainingssessie er direct op. Nader onderzoek zal uit moeten wijzen hoe groot de schade bij Berghuis is, stelt RTV Rijnmond. Feyenoord speelt donderdagavond de Europa League-wedstrijd tegen het Israëlische Hapoel Beër Sheva: achter de naam van de vleugelaanvaller kan direct een vraagteken worden gezet.

Berghuis verlaat training na botsing met Tapia en Fer. pic.twitter.com/VAbrjKPDhZ

— FEYENOORDTRAINING.NL (@feytraining) August 26, 2019

De ziekenboeg van de stadionclub is al aardig gevuld. Sven van Beek, Bart Nieuwkoop, Jens Toornstra en Nicolai Jörgensen zitten al langere tijd in de lappenmand: het laatstgenoemde drietal volgde maandag een individueel programma. Trainer Jaap Stam zit nu niet bepaald ruim in zijn centrumspitsen: door de afwezigheid van Jörgensen en – waarschijnlijk – Berghuis en het vertrek van Dylan Vente zou hij alleen de jonge Naoufal Bannis of rechtsbuiten Luciano Narsingh in de punt van de aanval kunnen zetten. De stadionclub zoekt nog naar een nieuwe spits.

Update 12.55: Feyenoord lijkt niet te hoeven vrezen voor een absentie van Berghuis. De linkspoot heeft via Instagram Story laten weten dat zijn blessure meevalt en dat hij donderdag waarschijnlijk gewoon van de partij is. Feyenoord trapt dan om 19.30 uur af in Israël.