Ajax haalt Castillo terug naar Amsterdam: huurdeal met optie tot koop

Ajax haalt Castillo terug naar Amsterdam: huurdeal met optie tot koop

30-08-2019 15:01 Laatste update: 15:14
111

Ajax huurt Juan Castillo de rest van dit seizoen van Chelsea. De Amsterdammers hebben daarbij een optie tot koop bedongen. Dat melden de Amsterdammers via de officiële kanalen.  

Castillo speelde eerder al tussen 2009 en 2016 in de jeugdopleiding van de Amsterdammers. De landskampioen haalt hem nu terug en neemt de linksback op huurbasis over van Chelsea. Het huurcontract loopt tot 30 juni 2020. Ajax heeft bij de deal een optie tot koop bedongen en kan Castillo bij tevredenheid definitief inlijven. Welk bedrag de Amsterdammers daarvoor neer moeten tellen, is niet bekend. 

Wedden

Meer odds

De Telegraaf schreef eerder al dat Castillo donderdag op De Toekomst aanwezig was om een deel van de medische keuring te ondergaan. De deal is vrijdag helemaal rond gekomen.

In 2016 maakte Castillo vanuit de jeugdopleiding van Ajax de overstap naar die van Chelsea. Eerder gaf hij al aan dat hij niet verwachtte dat hij het eerste van Chelsea zou halen. Hij wilde op advies van zijn vader goed plannen waar hij zich het beste kon ontwikkelen. De jeugdinternational kiest daarom nu dus terug bij Ajax en sluit aan bij de selectie van Jong.