Bosz en Schreuder gelijk, assist Weghorst, vervelende middag voor Rekik en Boëtius

31-08-2019 17:26 Laatste update: 17:33
23

Peter Bosz en Alfred Schreuder zijn niet veel wijzer geworden van hun onderlinge Bundesliga-clash van zaterdagmiddag. De wedstrijd tussen Bayer Leverkusen en Hoffenheim eindigde zoals hij begon.

Bayer domineerde van begin tot eind, had 76 procent (!) balbezit, maar kon Hoffenheim-doelman Oliver Baumann nauwelijks op de proef stellen. Jürgen Locadia mocht na een uur spelen zijn Bundesliga-debuut maken, maar kon ook niets meer betekenen voor Schreuder en de zijnen. Joshua Brenet en Daley Sinkgraven bleven negentig minuten lang op de bank zitten. In de blessuretijd keurde arbiter Felix Zwayer nog een goal van de thuisploeg af.

Jean-Paul Boëtius kopte FSV Mainz 05 al na vijf minuten op voorsprong tegen Bayern München, maar beleefde verder weinig plezier aan zijn bezoek aan de Allianz Arena. Benjamin Pavard en Ivan Perisic maakten hun eerste treffers namens Der Rekordmeister en David Alaba trof tussendoor doel met een schitterende vrije trap. Kingsley Coman, Robert Lewandowski en Alphonso Davies bepaalden de eindstand op 6-1.

Ook de overige Nederlanders kenden een weinig succesvolle middag. Hertha BSC verloor met 3-0 bij Schalke 04, mede dankzij twee eigen goals: één van Niklas Stark en één van Karim Rekik. Wout Weghorst leverde namens VfL Wolfsburg een assist op Josip Brekalo af, maar kon puntenverlies tegen SC Paderborn niet voorkomen: de promovendus nam een 1-1 gelijkspel mee uit de Volkswagen Arena. Kingsley Ehizibue en zijn ploeggenoten van 1. FC Köln bezorgden SC Freiburg het eerste puntenverlies van het seizoen: 1-2 werd het in het Zwarte Woud, dankzij een treffer in blessuretijd van Ellyes Skhiri.