'Krijg veel opmerkingen in Amsterdam, mensen geloven daar eerder dat ik Stam ben'

'Krijg veel opmerkingen in Amsterdam, mensen geloven daar eerder dat ik Stam ben'

Gepubliceerd: dinsdag 17 september 2019 om 11:30di 17-09-2019 om 11:30

Laatste update: dinsdag 17 september 2019 om 11:47di 17-09-2019 om 11:47

Tom van den Busken lijkt als twee druppels water op Jaap Stam. Al jarenlang wordt de lookalike van de trainer van Feyenoord dagelijks aangesproken door voetbalfans. Nu Stam aan het roer staat bij een van de grootste clubs van Nederland, neemt de belangstelling alleen maar toe. 

"Als Jaap in Nederland werkt, word ik elke dag herkend. Dat was ook zo toen hij bij Ajax speelde. Mensen geloven dan eerder dat ik hem ben. Vooral in Amsterdam, waar ik woon, krijg ik veel opmerkingen", vertelt Van den Busken in gesprek met VICE Sports

"Laatst was ik op Kwaku, en de hele dag kwamen er mensen naar me toe. Hoe haal je het in je hoofd om naar Feyenoord toe te gaan?, vroegen ze. Anderen zeggen dat ze nog een goede verdediger voor me hebben. Nou, die vind ik zelf wel, zeg ik dan. Ik speel het spelletje gewoon mee."

Stam heeft zijn dubbelganger al een paar keer ontmoet. "De eerste keer was wel grappig. Dat was in Huis ter Duin met het Nederlands elftal", vertelt Van den Busken.

"Ik was daar met een neef van Rafael van der Vaart en ging naar binnen. Jaap Stam zat op de bank en hij zag mij aan komen lopen. Hij zat me een paar seconden aan te kijken omdat hij perplex stond, maar daarna reageerde hij heel nuchter."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws