Europa League: Dost verliest van Arsenal, Vilhena hard onderuit met Krasnodar

19-09-2019 20:53
8

Arsenal is het toernooi om de Europa League begonnen met een overwinning bij Eintracht Frankfurt. De verliezend finalist van het afgelopen seizoen won met 0-3 in Duitsland. Dat deed het met een mix van talent en ervaren krachten.

Jonkies bezorgen Arsenal zege in Frankfurt
De eerste kans van de wedstrijd was voor Filip Kostic. De oud-speler van FC Groningen brak door op de linkerkant, maar vond Arsenal-doelman Emiliano Martínez op  zijn weg. Na een uitstekende actie van Pierre-Emerick Aubameyang was Willock aan de andere kant gevaarlijk. Het Arsenal-talent schoot vanaf enkele meters over. In de 38e minuut had hij meer geluk. Op aangeven van de achttienjarige Bukaya Sako vond de twintigjarige Willock het net.

Eintracht moest daardoor in de achtervolging voor eigen publiek. Toch werd Bas Dost na 66 minuten gewisseld. In het vervolg wisten de Duitsers niet meer te scoren, mede door een tweede gele kaart voor Dominik Kohr. Arsenal nam vervolgens nog verder afstand via Sako en Pierre-Emerick Aubameyang.

Het andere duel in groep F eindigde in een 2-0 overwinning van Standard Luik op Vitória de Guimarães. Florent Hanin maakte een eigen doelpunt na rust en kort voor tijd zorgde Paul-Jose M'Poku voor de beslissing.

Teleurstellende avond voor Vilhena
Tonny Vilhena beleefde een avond om snel te vergeten. De voormalig Feyenoorder leed met Krasnodar een zware nederlaag op bezoek bij FC Basel: 5-0. Kevin Bua scoorde voor rust twee keer voor de Zwitsers, die na rust mede door een eigen doelpunt van Vilhena verder uitliepen. Basel gaat daardoor aan kop in groep C, gevolgd door Getafe. De Spanjaarden wonnen met 1-0 van Trabzonspor door een goal van Angel Rodriguez.

Eenvoudige start Sevilla zonder De Jong
Sevilla boekte in poule A een ruime 0-3 overwinning op bezoek bij Qarabag FK. Javier Hernandez brak een half uur voor tijd de ban met een schitterende vrije trap, waarna in de slotfase ook Munir El Haddadi en Oliver Torres doel troffen. Luuk de Jong ontbrak in de wedstrijdselectie. Mogelijk kreeg de oud-PSV'er rust met het oog op het competitieduel met Real Madrid van zondag.

APOEL Nicosia, in de voorrondes van de Champions League uitgeschakeld door Ajax, ging in een doelpuntrijk duel onderuit tegen F91 Dudelange: 3-4.