Clasie: 'Ik wist dat deze situatie mogelijk was. Helaas, leuk is anders'

Clasie: 'Ik wist dat deze situatie mogelijk was. Helaas, leuk is anders'

Gepubliceerd: maandag 23 september 2019 om 10:44ma 23-09-2019 om 10:44

Jordy Clasie is er nog niet in geslaagd om een basisplek af te dwingen in Alkmaar. De van Southampton overgekomen middenvelder stond zondag, tegen ADO Den Haag (1-0 winst), weliswaar in de basis, maar de afgelopen weken was hij bankzitter.

"Het is altijd lastig als je niet speelt en geduld moet bewaren", zei Clasie na de overwinning, voor de camera van FOX Sports. "Maar we hebben een goede groep, het team staat goed. Dan moet je wachten op je kans."

"Ik ben het gewend om veel te spelen. In Engeland en België was het wat minder, maar vorig jaar bij Feyenoord heb ik bijna alles gespeeld. Je wilt natuurlijk ook het allerliefst voetballen, daar ben je voetballer voor geworden en daar ben ik ook voor naar AZ gekomen. Ik blijf gewoon hard werken en wachten op mijn kans."

Voor zijn komst naar Alkmaar was het huidige plaatje al geschetst. "Ik heb in de zomervakantie met de trainer gesproken en je wist dat deze situatie mogelijk was. (...) Helaas, leuk is anders, maar ik probeer er gewoon te zijn voor het team. Als ik inval doe ik mijn best en ik train hard. Maar je mist wel een bepaald ritme en dat bouw je op door veel te spelen."

In Den Haag werd Clasie zondag na 82 minuten naar de kant gehaald. 

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws