'Unieke' De Ligt onder vuur in Turijn: 'Hij moet nog zó veel leren in de Serie A'

'Unieke' De Ligt onder vuur in Turijn: 'Hij moet nog zó veel leren in de Serie A'

Gepubliceerd: maandag 23 september 2019 om 16:00ma 23-09-2019 om 16:00

Matthijs de Ligt staat volop in de schijnwerpers sinds zijn transfer naar Juventus, zéker nu de twintigjarige Oranje-verdediger een stroeve start beleeft in Turijn. Juve-watcher Anthony Barbagallo vindt de kritiek op De Ligt zwaar overtrokken.

Tijdens zijn officiële debuut, eind augustus tegen SSC Napoli (4-3 zege), ging De Ligt een aantal keer de fout in. Het resultaat: vernietigende commentaren in de Italiaanse media. Afgelopen woensdag kwam hij tegen Atlético Madrid (2-2) evenmin overtuigend voor de dag. De wittebroodsweken in het zwart-wit verlopen al met al moeizaam. In gesprek met VoetbalPrimeur relativeert Barbagallo, correspondent namens Football Italia, de stroeve start van de man van 75 miljoen euro. "De Serie A is extreem lastig voor verdedigers, zéker voor aanwinsten uit het buitenland."

"Het is nu eenmaal een heel tactische competitie en verdedigers liggen sowieso onder een vergrootglas, omdat verdedigen in Italië van oudsher als een soort kunst wordt beschouwd. De druk op De Ligt was echt gigantisch voor die wedstrijd tegen Napoli en in één van de grootste wedstrijden van het seizoen moest-ie er gelijk staan door de blessure van Giorgio Chiellini. Hij deed het niet eens zo slecht hoor, maar in de tweede helft ging er natuurlijk veel mis."

Bonucci
Barbagallo vindt dat de kritiek op De Ligt in de dagen en weken na zijn Serie A-debuut onevenredig hard was. "Kranten, journalisten en fans overdrijven. De Ligt is 20! Hij moet nog zó veel leren. Mensen moeten zich dat snel realiseren, het gaat nog even duren voordat-ie zich volledig heeft aangepast aan het niveau. Wat ook niet helpt: hij staat nu naast Leonardo Bonucci. Dat is geen goede mentor voor jonge spelers. Zonder Chiellini naast zich maakt Bonucci altijd foutjes."


Een 'uniek' talent als De Ligt gaat hoe dan ook slagen in Turijn, gelooft Barbagallo. "In Italië wordt nog steeds gesproken over Juve-Ajax van een paar maanden geleden. Hoe De Ligt toen speelde, zijn doelpunt... Dat was ongelooflijk. We hebben het hier over een unieke speler: lang, snel, sterk, slim, vol zelfvertrouwen, belangrijk bij corners en vrije trappen. En hij kan óók nog goed passen!"

"De Ligt is de grootste aankoop van Juventus sinds de komst van Cristiano Ronaldo. Deze jongen is het heden en de toekomst van de club. Zodra Chiellini - nu 35 jaar - met pensioen is, wordt hij de absolute leider van het team. Zeker weten."

Dinsdag komen De Ligt en Juve weer in actie in de Serie A. De regerend kampioen gaat op bezoek bij promovendus Brescia. De kans is groot dat Brescia-aanwinst Mario Balotelli zijn debuut maakt in dat duel. 

(Paul Audenaerd/VoetbalPrimeur)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws