Eredivisie-koploper PSV maakt het zich onnodig moeilijk tegen FC Groningen

25-09-2019 20:25
195

PSV heeft woensdagavond de koppositie gepakt in de Eredivisie. FC Groningen had weinig te vertellen, maar mocht lange tijd hopen op een stunt in Eindhoven: 3-1.

PSV begon drie dagen na het gelijkspel tegen Ajax met vier wijzigingen aan het competitieduel met Groningen: Daniel Schwaab, Olivier Boscagli, Ritsu Doan en Cody Gakpo speelden in plaats van Timo Baumgartl, Michal Sadilek, Mohamed Ihattaren en Bruma. Na amper een kwartier spelen kwam de thuisclub op voorsprong. Pablo Rosario probeerde het van afstand en verraste doelman Sergio Padt. Het was Rosario's eerste doelpunt in de Eredivisie.

In het restant van de eerste helft sprankelde het niet bij PSV, maar de ploeg van trainer Mark van Bommel zat wel op rozen. Denzel Dumfries was kort voor rust het eindstation van een fraaie teamaanval: 2-0. Tussendoor kreeg Groningen, dat weinig in te brengen had, nog wel een kans, maar Charlison Benschop reageerde niet attent genoeg op een communicatiefout van Jeroen Zoet en Rosario.

Ramon Pascal Lundqvist, die afgelopen zomer de overstap maakte van PSV naar FC Groningen, zette zijn oude ploeg in de 44ste minuut nog wel op scherp. De vrije trap van de Zweed spatte uiteen op de paal. Dat bleek het startsein voor een moeizame tweede helft van PSV, dat plotseling niet meer zo oppermachtig was als voor rust. In de problemen kwamen de Eindhovenaren echter nauwelijks.

Groningen maakte immers niet de indruk dat het nog geloofde in een comeback. De 2-1 van Lundqvist kwam dan ook uit de lucht vallen. De ex-PSV'er scoorde met een van richting veranderd schot en leidde daarmee tóch nog een spannende slotfase in. Het vierde doelpunt van de avond viel echter bij PSV. Bruma maakte in de blessuretijd aan alle onzekerheid een eind: 3-1. Dankzij de VAR overigens, want scheidsrechter Bas Nijhuis keurde de treffer eerst af.

Door de zege gaat PSV met zeventien punten aan kop in de Eredivisie, maar Ajax komt woensdagavond nog in actie tegen Fortuna Sittard.