AZ-fans kunnen 'onvoorwaardelijke steun' tonen en van compensatie afzien

AZ-fans kunnen 'onvoorwaardelijke steun' tonen en van compensatie afzien

25-09-2019 23:56
37

AZ wil seizoenkaarthouders compenseren die dit seizoen minder thuiswedstrijden kunnen bezoeken, doordat de wedstrijden van de Alkmaarders in Den Haag worden afgewerkt. De Alkmaarse club biedt haar fans vijf opties.

Fans van AZ kunnen al gratis met de bus van Alkmaar naar Den Haag, maar daarnaast wil de club nog iets extra's terugdoen voor haar seizoenkaarthouders. Mensen krijgen per wedstrijd die ze niet kunnen bezoeken in de Hofstad zes procent van de seizoenkaartprijs terug, zo is te lezen op de site van AZ. Per wedstrijd die wel wordt bijgewoond in Den Haag krijgen AZ-fans drie procent van de originele prijs terug.

De fans kunnen kiezen op welke manier ze gecompenseerd willen worden. Zo kan het geld besteed worden voor de verlenging van de seizoenkaart voor volgend seizoen, het kan uitgegeven worden aan merchandise-artikelen in de fanshop en het geld kan teruggestort worden op de bankrekening. De vijfde optie is dat de seizoenkaarthouder niet gecompenseerd hoeft te worden om de onvoorwaardelijke steun aan AZ te tonen.

Het is nog niet duidelijk wanneer AZ weer wedstrijden in het eigen AFAS Stadion kan spelen. Door het ingestorte dak is het nog altijd onmogelijk om in Alkmaar te voetballen. De 'thuiswedstrijden' tegen Heracles Almelo, SC Heerenveen, FC Twente en FC Emmen worden net als de thuisduels in de Europa League in Den Haag gespeeld.