Van de Beek bezorgt Ten Hag luxeprobleem na blessure: 'Juist wat een trainer wil'

Van de Beek bezorgt Ten Hag luxeprobleem na blessure: 'Juist wat een trainer wil'

26-09-2019 07:14 Laatste update: 07:17
33

Donny van de Beek keerde woensdagavond na een maand absentie terug op het veld van de Johan Cruijff ArenA tijdens de met 5-0 gewonnen wedstrijd tegen Fortuna Sittard. Ajax-coach Erik ten Hag heeft nu volop keuze op het middenveld, maar Van de Beek maakt zich niet druk.

Van de Beek blikt in gesprek met Voetbal International kort terug op zijn eerste wedstrijden voor de Amsterdamse club en merkt dat het verschilt met de situatie waarin Ajax nu zit. "Ik denk dat we toen ook een goed team hadden, maar qua prestaties is het nu een stuk beter. Dat is wel mooi dat je die stap gemaakt hebt als club en als team."

De middenvelder keert na zijn blessure terug in een team waarin coach Erik ten Hag meerdere opties heeft. Van de Beek ziet dat niet als een probleem. "Ik denk dat je nooit genoeg spelers kunt hebben", vervolgt hij. "We hebben zoveel wedstrijden, dat hebben we vorig jaar gezien, we hebben iedereen nodig." Met de terugkomst van de middenvelder staat Ten Hag voor een lastige keuze. Van de Beek denkt echter dat het juist geen lastige situatie is voor zijn coach. "Een trainer wil veel keuze hebben, dat is juist wat een trainer wil."

Quincy Promes vult de positie van Van de Beek op '10' de laatste weken goed in en maakte tegen Fortuna Sittard zelfs een hattrick. "Ik focus me gewoon snel weer op dat ik snel 100 procent fit ben", aldus de middenvelder. Het maakt hem niet uit op welke positie Ten Hag hem in gaat zetten in het vervolg van de competitie. "Vorig jaar heb ik ook op '10' veel gespeeld, maar ook op '8'. Ik moet gewoon zorgen dat ik top ben."