Ten Hag over ontbreken Schuurs: 'Het is geen sociaal-maatschappelijke instelling'

Ten Hag over ontbreken Schuurs: 'Het is geen sociaal-maatschappelijke instelling'

26-09-2019 07:32 Laatste update: 07:51
36

Perr Schuurs ontbrak tegen zijn oude ploeg Fortuna Sittard woensdagavond in de basisopstelling van Ajax. De verdediger draaide een uitstekende voorbereiding, maar coach Erik ten Hag koos tegen Fortuna voor Joël Veltman en Daley Blind centraal achterin.

Een teleurstelling voor Schuurs, maar coach Ten Hag was na afloop van de wedstrijd duidelijk. "Uiteindelijk is het geen sociaal-maatschappelijke instelling", aldus Ten Hag tegen FOX Sports. "Het gaat om teamontwikkeling. Ik moet zeggen: Perr heeft natuurlijk een fantastische voorbereiding, ook een aantal wedstrijden uitstekend gespeeld, we zijn heel blij met die ontwikkeling. Maar ik moet zeggen, vandaag het centrum, als je dat ziet. Veltman, Blind speelt uitstekend. We zijn heel blij dat Perr daar net achter zit op dit moment, maar dat kan ook veranderen."

FOX Sports-verslaggever Jan-Joost van Gangelen had voor Schuurs gehoopt dat hij mocht beginnen tegen zijn oude club. "Daarom kwam die er ook in", zegt Ten Hag gekscherend. "Maar dat was ook bedoeld om Dest even rust te geven. Die heeft heel veel gespeeld en dan konden we hem mooi brengen."

Ajax heeft zich met de 5-0 overwinning verzekerd van de koppositie van de Eredivisie. Na zeven wedstrijden heeft het team 17 punten, concurrent PSV heeft hetzelfde puntenaantal maar een minder doelsaldo.