Buijs sprak bij rust al met Kuipers: 'Ik zei: joh, niet steeds voor één club'

Buijs sprak bij rust al met Kuipers: 'Ik zei: joh, niet steeds voor één club'

28-09-2019 22:15
221

FC Groningen-trainer Danny Buijs baalde als een stekker na de late 2-0 nederlaag tegen Ajax. Met name de controversiële rode kaart voor Django Warmerdam zat hem niet lekker en deed hem denken aan het tv-programma Bananasplit.

Buijs wilde de beslissing van arbiter Björn Kuipers niet als excuus gebruiken. "Laat ik vooropstellen dat we verdiend verloren hebben, Ajax had daarvoor ook al een paar aardige kansen die er niet in gingen", liet hij weten aan FOX Sports. Dit betekende echter niet dat Buijs het eens was met de leidsman. "Ik kijk door een gekleurde bril, maar ik vond het lachwekkend. Ik dacht net op de bank al gekscherend: straks komt Frans Bauer tevoorschijn. Want ik kon het echt niet geloven. Ik vond ook niet dat hij overdreven aan het tijdrekken was."

Tijdens de rust had Buijs al een onderonsje met Kuipers. "Ik zei op een nette manier: joh, er staan twee partijen op het veld, niet alles in het voordeel van de ene club fluiten. Hij zei: zo ben ik niet, ik fluit altijd keurig voor beide clubs. Nou ja...", glimlachte de trainer. "Of ik hem een hand gegeven heb? Als ik hem dadelijk tegenkom, krijgt hij keurig een hand."