Groot nieuws uit Kerkrade: De la Vega ziet af van overname Roda-aandelen

Groot nieuws uit Kerkrade: De la Vega ziet af van overname Roda-aandelen

Gepubliceerd: zaterdag 5 oktober 2019 om 17:02za 05-10-2019 om 17:02

Laatste update: zaterdag 5 oktober 2019 om 17:06za 05-10-2019 om 17:06

Mauricio Garcia de la Vega ziet af van de overname van de aandelen van Roda JC. Dat maakt de club bekend op de eigen website. Daarmee lijkt de bestuurlijke crisis in Kerkrade tot een einde te zijn gekomen.

Vertegenwoordigers van Roda JC en de Mexicaan zouden rond de tafel hebben gezeten met bemiddelaars van de gemeente Kerkrade, de Keuken Kampioen Divisie en de KNVB. Samen zijn zij tot de conclusie gekomen dat de crisis onoplosbaar is. De la Vega heeft daarop zelf besloten om af te zien van de overname van de aandelen van Roda JC. De Mexicaanse zakenman heeft daarnaast andere betrokkenen opgeroepen om de juiste keuzes te maken in dienst van de Limburgse club, waardoor het voortbestaan van Roda JC niet in gevaar zal komen.

Hessel Meijer, algemeen directeur van Roda JC, prijst de beslissing van De la Vega. "Door de opeenvolgende gebeurtenissen de afgelopen maand is een beeld ontstaan dat geen recht doet aan het werk en de persoon Mauricio Garcia de la Vega", valt te lezen. "Het is helaas anders gelopen dan waar iedereen op had gehoopt. Wij respecteren zijn moedige beslissing om in het belang van Roda JC de geplande overname stop te zetten. Daarbij is het te prijzen dat Mauricio afziet van financiële claims tegen de club."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws