De Ligt over 'zwaar' duel: 'Het was een slagveld, je moet alles uit jezelf halen'

De Ligt over 'zwaar' duel: 'Het was een slagveld, je moet alles uit jezelf halen'

Gepubliceerd: maandag 7 oktober 2019 om 18:15ma 07-10-2019 om 18:15

Matthijs de Ligt voegde zich maandag na een kort nachtje bij de selectie van het Nederlands elftal in Zeist. De twintigjarige verdediger speelde zondagavond nog de Derby d'Italia met Juventus tegen Internazionale.

"Ik heb in totaal denk ik drie uur geslapen. Volgens mij kun je wel zien dat ik aardig vermoeid ben", zegt De Ligt tegen FOX Sports. Dat ligt niet alleen aan het reizen, ook de wedstrijd eiste zijn tol. "Het was een slagveld. De intensiteit was hoog en je moet alles uit jezelf halen. Het was wel zwaarder dan andere wedstrijden, omdat de belangen heel groot waren. Fysiek was het zwaar."

De Ligt speelde een ongelukkige hoofdrol in Milaan. De bal ging op de stip na hands van de oud-Ajacied. Hij twijfelt nog steeds aan de juistheid van de beslissing. "Ik heb 'm vanuit een hoek gezien waarop ik de bal helemaal niet raak. Het is vertekenend en het is maar net welke beelden de scheidsrechter krijgt. Ik voelde de bal niet op mijn arm en had het gevoel dat hij tegen mijn zijkant aankwam. Daarom vroeg ik ook om de VAR."

De Ligt was door het moment wel weer het middelpunt van kritiek. "Dat is helaas het leven van een verdediger. Of je het goed of fout doet, balanceert op zo'n dun koordje. Natuurlijk veroorzaak je liever geen penalty, maar het belangrijkste is dat je daar wint (1-2)."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws