Ongelooflijk goed gespeeld bij Ajax, tot de belangstelling van Real Madrid

"Ongelooflijk goed gespeeld bij Ajax, tot de belangstelling van Real Madrid"

Gepubliceerd: dinsdag 15 oktober 2019 om 09:41di 15-10-2019 om 09:41

Kenneth Perez begrijpt dat Donny van de Beek bij het Nederlands elftal minder is dan bij Ajax. In Amsterdam speelt de middenvelder op tien, terwijl hij in Oranje meer controlerend speelt. Dat kan problemen opleveren voor Van de Beek.

"Clubtrainer en bondscoach zijn twee verschillende trainers", zegt Perez bij Voetbalpraat op FOX Sports. "Misschien ziet Koeman een speler liever op acht in plaats van op tien, terwijl de clubtrainer hem meer een tien vindt."

"Het verschil tussen linksbuiten en rechtsback is best groot, maar Van de Beek heeft op tien ongelooflijk goed gespeeld bij Ajax, tot de belangstelling van Real Madrid. Dan moet je de concurrentiestrijd aangaan met degene die daar staat, die het toevallig geweldig doet (De Roon, red.)."

Valentijn Driessen van De Telegraaf voegt toe dat Davy Pröpper de eerste optie van bondscoach Ronald Koeman op het middenveld is. "Koeman kwam in de problemen omdat Pröpper geblesseerd raakte. Hij speelde tegen Estland. Anders had hij gespeeld. Die kan zo'n rul beter invullen dan Van de Beek."

De Ligt
De Ligt heeft het moeilijk, maar Perez maakt zich niet druk. "Het blijkt toch maar weer dat het een mens is. Hij stond er twee jaar lang iedere keer. Die gekke dingen die je nu ziet, ieder mens kan onzeker worden. Zeker als je twintig bent, bij een grote club zit en een paar keer in de fout bent gegaan."

"Hij heeft het geluk dat zijn directe concurrent (Chiellini, red.) geblesseerd is. De vraag is of hij dan wel gespeeld had. We denken allemaal dat het wel goed komt, maar hij moet er wel wat aan doen."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws