Frenkie-miljoenen dragen bij aan spectaculaire financiële cijfers van RKC

Frenkie-miljoenen dragen bij aan spectaculaire financiële cijfers van RKC

Gepubliceerd: woensdag 16 oktober 2019 om 09:48wo 16-10-2019 om 09:48

RKC Waalwijk heeft het seizoen 2018/2019 afgesloten met spectaculaire cijfers. De Eredivisie-promovendus boekte een winst van ruim drie miljoen euro over het voorbije successeizoen, op een begroting van 4,7 miljoen.

De Brabanders promoveerden op spectaculaire wijze naar de Eredivisie én profiteerden mee van de transfer van oud-speler Frenkie de Jong. Dankzij de indirect uit Barcelona afkomstige miljoenen kon RKC een natuurgrasmat aanleggen én zwarte cijfers schrijven. De nettowinst over het boekjaar 2018/2019 bedraagt 3,142 miljoen euro, maakt de club woensdag bekend in zijn jaarverslag. RKC kan nu in één klap beschikken over een positief eigen vermogen, van ruim 1,5 miljoen euro.

Het is voor RKC de volgende stap in een fraaie financiële wederopstanding. Na de degradatie in 2014 stond de club nog op omvallen, maar inmiddels heeft men voor de vierde keer in vijf seizoenen winst geboekt. De KNVB heeft RKC in Categorie 2 – met veilige clubs – ingedeeld en de club vertrouwt erop voorlopig in die categorie te blijven.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws