Ajax-spelers treffen oud-Ajacied in Waalwijk: 'Heb er zeven jaar gespeeld'

Ajax-spelers treffen oud-Ajacied in Waalwijk: 'Heb er zeven jaar gespeeld'

Gepubliceerd: donderdag 17 oktober 2019 om 08:12do 17-10-2019 om 08:12

De wedstrijd tegen Ajax van aankomende zaterdag is bijzonder voor Daan Rienstra. De middenvelder maakte jarenlang deel uit van de Amsterdamse jeugdopleiding en speelt inmiddels al weer vier jaar bij RKC. Zaterdag komt zijn oude ploeg op bezoek.

Dat is bijzonder voor Rienstra (27). "Zeker, ik heb zeven jaar in de jeugd van Ajax gespeeld. Ik ken Joël Veltman en Quincy Promes vanuit die periode. Met hen heb ik vroeger samengespeeld. Het is leuk om die jongens weer te zien", vertelt Rienstra in De Telegraaf.

"Met name Joël (Veltman, red.) ken ik goed. Met hem heb ik al die zeven jaar gespeeld en hij komt uit Beverwijk en ik uit Heemskerk. Als we elkaar zien, praten we altijd even bij. Quincy ging toen na een paar jaar weg, maar hij heeft het uiteindelijk heel goed gedaan."

RKC staat stijf onderaan in de Eredivisie, maar Rienstra ziet ook positieve dingen. "De statistieken liegen niet. We spelen leuk voetbal, maar alleen maar leuk voetballen is niet genoeg om punten te pakken. Er zal dus wel wat moeten veranderen. We scoren moeilijk en krijgen de goals te gemakkelijk tegen. Maar voetballend ligt het dicht bij elkaar. Het is te hopen dat het ook een keer onze kant op valt."

Poll

Wie gaat er winnen?

(1110 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws