Gedurfde actie van Slovan Bratislava: stadion tóch vol ondanks forse straf UEFA

Gedurfde actie van Slovan Bratislava: stadion tóch vol ondanks forse straf UEFA

Gepubliceerd: zaterdag 19 oktober 2019 om 07:44za 19-10-2019 om 07:44

Slovan Bratislava werd deze week gestraft door de UEFA en mag geen kaarten meer verkopen voor het Europa League-thuisduel met Wolverhampton Wanderers van aankomende donderdag, maar door een maas in de wet zal het stadion van de Slowaakse club waarschijnlijk tóch vol zitten.

Fans van Slovan misdroegen zich tijdens het uitduel met PAOK Saloniki in augustus. Door racistische leuzen is de club hard gestraft door de UEFA: de club moet het de komende twee thuisduels in de Europa League zonder thuispubliek doen. Slovan legt zich niet zomaar bij de uitspraak neer en heeft een simpele oplossing gevonden om het eigen stadion alsnog vol te krijgen.

De club mag geen kaarten meer verkopen, maar kiest ervoor om die gratis weg te geven aan kinderen jonger dan veertien jaar. Dat is volgens de regels toegestaan. Iedere volwassene mag tien kinderen mee het stadion innemen.

Geïnteresseerden worden verzocht om zich te melden bij Slovan, waarna zij kaarten voor de wedstrijd zullen krijgen. Slovan spreekt van een 'unieke kans' voor de kinderen om de wedstrijd te bezoeken. De club laat weten dat er bijna geen kaarten meer beschikbaar zijn.

De vraag is hoe de UEFA op de situatie gaat reageren. Het New Slovakia national stadium biedt plaats aan 22.500 toeschouwers. Wolverhampton neemt 200 supporters mee.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws