'Ajax heeft minder snelheid dan PSV, daarom hebben zij het vaak lastig in Utrecht'

'Ajax heeft minder snelheid dan PSV, daarom hebben zij het vaak lastig in Utrecht'

Gepubliceerd: zaterdag 19 oktober 2019 om 16:12za 19-10-2019 om 16:12

Waar Ajax het vaak lastig heeft bij FC Utrecht, speelt PSV over het algemeen vaak een gewonnen wedstrijd in de Domstad. Vanavond reizen de Eindhovenaren opnieuw af naar Utrecht en volgens Gerald Vanenburg kan PSV rekenen op opnieuw een overwinning.

De redenen voor de dominantie van PSV in Utrecht moeten volgens Vanenburg gezocht worden in de speelwijze van beide clubs. "Het is de manier van voetballen van PSV, die ligt Utrecht gewoon niet", zegt Utrechter Vanenburg tegenover het Algemeen Dagblad. "Utrecht wil tegen iedereen ver van de goal spelen om snel druk te zetten, maar PSV is daarin heel gevaarlijk. Dat is hun kracht, je moet niet de ruime in je rug weggeven."

Dat Ajax het wél vaak moeilijk heeft in de Domstad is eenvoudig te verklaren, zegt Vanenburg. "Ajax heeft niet de snelheid die PSV altijd voorin heeft, zij willen wel vooruit en hoog druk zetten", legt hij uit. "Daarom hebben zij het waarschijnlijk vaker lastig in Utrecht."

De technische aanvaller van weleer, die bijna 200 wedstrijden voor PSV speelde, tipt de Eindhovenaren voor de zege in Stadion Galgenwaard. "PSV heeft gewoon veel meer kwaliteit, klaar. Met alle respect voor Utrecht, maar PSV heeft meer spelers die in potentie hogere kwaliteit kunnen leveren. Bij Utrecht heb je daar een paar spelers van, maar daar hangt ook alles vanaf. Verder heb je daar vooral spelers die niet het verschil maken."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws