'Kritische' Tadic baalt van 'RKC': 'Wij zijn Ajax en we moeten het beter doen'

'Kritische' Tadic baalt van 'RKC': 'Wij zijn Ajax en we moeten het beter doen'

Gepubliceerd: dinsdag 22 oktober 2019 om 14:32di 22-10-2019 om 14:32

Dusan Tadic belooft beterschap na het matige optreden van Ajax tegen RKC Waalwijk. De dertigjarige aanvoerder geeft toe dat de toppers tegen Chelsea en Feyenoord misschien al in het achterhoofd van de Amsterdammers speelden.

"Misschien zaten die wedstrijden tegen RKC ook al een beetje in het hoofd van sommige spelers", erkent Tadic in gesprek met Voetbal International. "Maar dat mag niet. Het worden deze week natuurlijk andere duels, maar we moeten wel zorgen dat we controle hebben. Dan kun je wedstrijden winnen. In het duel met RKC hadden zíj grote delen de controle. Dat mag niet."

Tadic is schuldbewust over het optreden van Ajax in Waalwijk. Trainer Erik ten Hag sprak van 'elf bv'tjes'. "Voor iedere wedstrijd zeggen we dat we scherp moeten beginnen en dat we de tegenstanders terug moeten dringen. Waarom het dan niet lukt, weet ik niet. Vooral positioneel stond het de eerste helft niet goed. Dat mag niet, wij zijn Ajax en we moeten het beter doen. Als we niet de juiste houding hebben, winnen we van niemand. RKC verdiende op z'n minst een gelijkspel."

"We moeten kritisch zijn op elkaar en iedereen moet naar zichzelf kijken als het niet lukt. Ons spel is dat we goed hoog druk zetten, maar als één speler niet in de juiste positie staat, komen we in de problemen", besluit de Serviër. Ajax neemt het woensdag in de Champions League op tegen Chelsea. Vier dagen later komt Feyenoord op bezoek.

Poll

Wat wordt Ajax - Chelsea?

(3121 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws