Van Bommel: 'Ik had Bergwijn moeten wisselen, ik hoop dat schade meevalt'

Van Bommel: 'Ik had Bergwijn moeten wisselen, ik hoop dat schade meevalt'

24-10-2019 23:45
58

Mark van Bommel is enthousiast over het spel van PSV in de eerste helft tegen LASK Linz in de Europa League. De trainer baalt dat de Eindhovenaren de kansen niet afmaakten (0-0).

"Ik denk wel dat we ons tekort doen, ja", zegt Van Bommel tegen FOX Sports. "Het eerste halfuur zat alles in. Snelheid, kort spel, bravoure. Ik denk dat we LASK heel goed bespeeld hebben." De Oostenrijkers kwamen niet aan hun 'vollgas' voetbal toe. "De eerste helft vond ik echt heel erg goed. Dan voel je dat je een goal moet maken. Je kunt bijna nooit negentig minuten lang zo dominant voetballen als wij gedaan hebben die eerste helft. Het was een energie verslindende wedstrijd."

Wedden

Meer odds

Van Bommel denkt ondanks de gemiste kansen niet dat Donyell Malen node werd gemist. "Je creëert veel kansen, ook een aantal echt grote kansen. Je kopt twee keer op de lat. Een paar ballen die voorlangs gaan of nét niet goed vallen… Maar we moeten ook niet vergeten dat LASK een hele grote schietkans en kopbal krijgt op het laatst. En als je 'm niet kunt winnen, moet je gelijkspelen."

Van Bommel wisselde in de slotfase twee keer, maar Bergwijn – die precies op dat moment geblesseerd leek te raken – bleef staan. "Steven gaf aan dat hij door kon, maar ik had hem eruit moeten halen. Ik hoop dat de schade meevalt."

"Het gaat wel goed", liet Bergwijn zelf weten. "Ik weet niet precies wat het is, een beetje een krampgevoel."