Ajax komt in actie en tekent beroep aan tegen uitspraak van UEFA

Ajax komt in actie en tekent beroep aan tegen uitspraak van UEFA

25-10-2019 17:47 Laatste update: 17:52
93

Ajax is in beroep gegaan tegen de uitspraak van de UEFA. De Europese voetbalbond bepaalde onlangs dat de Amsterdammers op dinsdag 5 november geen supporters mee mochten nemen naar de uitwedstrijd tegen Chelsea.

De Amsterdammers hebben het nieuws vrijdagmiddag bevestigd via de clubsite. 'Ajax heeft woensdag motivering ontvangen van de UEFA. Donderdag zijn de stukken beoordeeld. Nadien is besloten om beroep aan te tekenen', laat men weten. Algemeen directeur Edwin van der Sar kondigde eerder deze week al aan dat Ajax zou ageren tegen de beslissing van de voetbalbond.

De straf was uitgesproken naar aanleiding van ongereldheden rondom de Champions League-wedstrijd Valencia-Ajax. Omdat de club nog een voorwaardelijke straf open had staan, besloot de UEFA een sanctie uit te delen. Ajax vindt deze maatregel echter overdreven. 'Er is één relletje buiten het stadion geweest. Dat had niets met onze officiële supporters te maken', liet Van der Sar eerder deze week al weten.

De juridische afdeling van de UEFA heeft anderhalve week de tijd om zich over de zaak te buigen. De uitspraak zal naar verwachting komende week al gedaan kunnen worden.