Update: Hogenelst reageert op afketsen Roda-deal: 'Met pijn in het hart besloten'

Update: Hogenelst reageert op afketsen Roda-deal: 'Met pijn in het hart besloten'

26-10-2019 12:56 Laatste update: 14:52
161

Roda JC verkeert in acuut gevaar nu de overname door Roland Hogenelst op het allerlaatste moment is afgeketst. Dat melden De Telegraaf en Voetbal International. De eigenaar van La Cubanita-restaurantketen stuitte naar verluidt op te veel financiële onzekerheden.

Hogenelst onderhandelde de afgelopen weken met Roda. Hij wierp zich op als mogelijke redder in nood na het vertrek van de Mexicaan Mauricio Garcia de la Vega. 'Nadere inspectie van de financiële situatie van de club deed zijn enthousiasme slinken', zo schrijft VI. Bovendien vond de horecaondernemer tot dusver geen partijen die met hem de kar wilden trekken in Kerkrade. Onder meer ICT-ondernemer Stijn Koster bedankte voor een aandelenovername.

Wedden

Meer odds

De vraag is hoe het verder moet met Roda. De Limburgers moesten uiterlijk maandag een bankgarantie van 900 duizend euro neerleggen bij de KNVB om sancties te voorkomen, maar hebben al om uitstel gevraagd. De vrees voor een faillissement zou 'weer in alle hevigheid zijn opgelaaid', meldt VI

Ook De Telegraaf voorziet nieuwe sancties voor Roda als een bankgarantie uitblijft. Dat is in eerste instantie drie punten in mindering, maar als de nieuwe deadline niet wordt gehaald is de volgende sanctie het intrekken van de licentie. Daarmee is betaald voetbal in Kerkrade in acuut gevaar.

Update: Roland Hogenelst, de horecamagnaat die Roda JC over wilde nemen, heeft tegenover De Limburger bevestigd dat hij de club uit Kerkrade niet zal overnemen. Hij laat weten dat hij 'met pijn in het hart' afziet van de overname. Redenen hiervoor zouden de grote financiële en organisatorische problemen bij de Koempelclub zijn.