Oranje onder 17 als favoriet naar het WK: 'Kan het wel eens verkeerd aflopen'

Oranje onder 17 als favoriet naar het WK: 'Kan het wel eens verkeerd aflopen'

27-10-2019 09:19 Laatste update: 09:22
30

Nederland onder 17-coach Peter van der Veen heeft maar één doel voor ogen met zijn team op het WK onder 17 in Brazilië: de wereldtitel pakken. Maandag 00:00 uur Nederlandse tijd trapt Nederland af voor de eerste wedstrijd tegen Japan. 

"Ons doel is het WK te winnen", is de coach vastberaden in gesprek met Voetbal International. "Het is goed die stip aan de horizon te hebben, al ben ik nu vooral met onze eerstvolgende wedstrijd bezig en nog helemaal niet met die titel."

In mei van dit jaar werd Nederland onder 17 nog Europees kampioen en de verwachtingen voor het komende toernooi zijn hooggespannen. "Ik denk ook dat we bij de favorieten horen, maar er zijn meerdere kanshebbers. Geijkte voetballanden als Brazilië, Argentinië, Spanje, Frankrijk en Italië, maar ook Hongarije is een dark horse. Het is lastig te voorspellen. Iedereen wil winnen van de Europees kampioen, Als je dan mentaal niet hetzelfde brengt als je tegenstanders, kan het weleens verkeerd aflopen."

"Het is heel bijzonder naar dit WK te gaan, maar we doen niet mee voor de olympische gedachte: we gaan naar Brazilië om wereldkampioen te worden", sluit een ambitieuze Van der Veen af.