Ten Hag lacht: 'Ik vind het wel mooi, maar hij moet het natuurlijk niet tonen'

Ten Hag lacht: 'Ik vind het wel mooi, maar hij moet het natuurlijk niet tonen'

27-10-2019 19:37
26

Hakim Ziyech hoeft geen standje te verwachten van Erik ten Hag. De trainer heeft begrip voor de reactie van de Ajax-vedette, die geïrriteerd reageerde op zijn wissel tegen Feyenoord.

Ten Hag bedekt het incident met de mantel der liefde. "Het zegt veel over Hakim", zegt hij bij FOX Sports. "Hij wil altijd voetballen en is zo'n geweldige liefhebber. Daar heb ik er meer van. Ze vinden het nooit leuk als ze gewisseld worden, maar we hebben veel goede spelers voorin."

"We proberen de belasting zoveel mogelijk verdelen en nu deden we dat op deze manier. Ik vind het wel mooi dat hij zo'n liefhebber is en altijd boos is. Maar hij moet het natuurlijk niet tonen."

Ten Hag ontkent dat hij Ziyech vaker naar de kant haalt andere spelers. "Ik heb Promes in de laatste zes wedstrijden ook gewisseld, en Neres ook vaak. Maar dat komt omdat we veel mogelijkheden hebben voorin en we de belasting willen verdelen. Het is niet elke keer dezelfde die wordt gewisseld. Of ik een bakje koffie met Hakim ga drinken? Zeker. Maar niet alleen met Hakim."