Marca: Bale lonkt weer naar lucratieve Chinese transfer, Real zal niet dwarsliggen

Marca: Bale lonkt weer naar lucratieve Chinese transfer, Real zal niet dwarsliggen

28-10-2019 23:58
21

Gareth Bale zou met een half jaar vertraging alsnog kunnen vertrekken bij Real Madrid, meldt Marca op de late maandagavond. De Welshman zag afgelopen zomer een lucratieve transfer naar Jiangsu Suning mislukken, maar lijkt wederom met interesse vanuit China te schermen.

Aangezien er in Europa geen clubs zijn die zijn nettosalaris van zeventien miljoen euro over willen nemen, heeft het kamp-Bale het vizier weer op het Verre Oosten gericht. Volgens Marca is Shanghai Shenhua één van de clubs die in gesprek is met zaakwaarnemer Jonathan Barnett. Het nieuwe Chinese seizoen begint in maart en Bale zou voor veel clubs een absolute publiekstrekker zijn.

Real Madrid blokkeerde afgelopen zomer een al bijna beklonken transfer op het laatste moment: De Koninklijke vroeg plotseling een transfersom waar Jiangsu Suning niet aan kon voldoen. Marca verwacht echter niet dat dit in de toekomst opnieuw zal gebeuren: Real Madrid lijkt zelfs bereid om de linkspoot uit Wales transfervrij te laten gaan, zolang hij maar van de loonlijst geschrapt kan worden.

Bale kwam in 2013 voor een recordbedrag van honderd miljoen euro over van Tottenham Hotspur, maar heeft sindsdien een moeizame relatie onderhouden met het publiek en met trainer Zinedine Zidane. Net toen de betrekkingen leken te verbeteren, werd de Welshman zonder opgaaf van reden buiten de wedstrijdselectie voor het Champions League-duel met Club Brugge gelaten, tot grote onvrede van Bale.