'Ik zat bij de selectie van het Nederlands elftal, maar heb het zelf verpest'

'Ik zat bij de selectie van het Nederlands elftal, maar heb het zelf verpest'

Gepubliceerd: vrijdag 8 november 2019 om 23:44vr 08-11-2019 om 23:44

Sergio Padt hoopt in de toekomst weer een kans te krijgen bij het Nederlands elftal. De doelman van FC Groningen is bezig aan een indrukwekkende serie en solliciteert daarmee voorzichtig naar een plek in de selectie van bondscoach Ronald Koeman.

Padt werd een keer eerder geselecteerd, maar toen viel de keuze op AZ-doelman Marco Bizot. "Ik zat erbij, maar heb het zelf verpest. Ik kreeg een belletje dat het beter was als ik er even niet bij zou zijn", doelt Padt in gesprek met FOX Sports over het treinincident.

"Sindsdien heb ik niets meer gehoord. Ik heb een heel stomme fout gemaakt en heb daar het boetekleed voor aangetrokken. Je hoopt een nieuwe kans te krijgen, maar er is veel concurrentie. Andere keepers doen het ook heel goed, zoals Tim Krul. Het enige dat ik kan doen is m'n best doen, vaker in positieve zin voor de camera komen, hopen op een nieuwe kans en dat ik vergeven word. Meer kan ik niet doen."

Padt zat er na het incident (hij misdroeg zich tegenover een treinconducteur) doorheen. "Zoiets doet wat met je. Dat neem je mee naar huis en knaagt aan je. Het was niet alleen stom voor het Nederlands elftal, maar ook voor m'n club, bijvoorbeeld met de aanvoerdersband. Dat heeft mij zeker pijn gedaan. Bij vlagen zag je dat ook terug in bepaalde wedstrijden. In die periode heb ik ook zeker goede wedstrijden gekeept, maar als keeper wil je constant zijn. Dat was ik de eerste twee maanden na die gebeurtenis niet."

Inmiddels heeft Padt de stijgende lijn te pakken. "Volgens mij al een tijdje. Verdedigend doen we het ook goed. Ik ben belangrijk geweest voor het team. Vorige week heb ik helemaal niets te doen gehad en vandaag ben ik belangrijk geweest. Zo gaat dat in het voetbal."

Poll

Komt Padt in aanmerking voor Oranje?

(1651 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws