Dortmund maakt knieval na zeperd tegen Bayern: 'Ik ben uit het veld geslagen'

Dortmund maakt knieval na zeperd tegen Bayern: 'Ik ben uit het veld geslagen'

Gepubliceerd: zondag 10 november 2019 om 12:20zo 10-11-2019 om 12:20

Borussia Dortmund kreeg zaterdag een gevoelige tik op de vingers van Bayern München in de Bundesliga-topper. Technisch directeur Michael Zorc en verdediger Mats Hummels zijn bijzonder kritisch op de prestatie van Die Schwarzgelben.

Zorc eiste op voorhand 'mannenvoetbal', maar de ploeg van coach Lucien Favre liet zich naar de slachtbank leiden in de Allianz Arena. "Dit was überhaupt geen voetbal", stelt de directeur in Duitse media. "We hadden ons zoveel voorgesteld van dit duel, maar we maakten het Bayern veel te eenvoudig. Dit is een extreem grote teleurstelling."

"Ik ben uit het veld geslagen, we waren in alle opzichten de mindere. Bayern pakte na een kwartier het initiatief en wij deden bijna alles verkeerd. Deze uitslag is verdiend", stelt Zorc. Dortmund toonde zich aan het begin van het seizoen nog ambitieus. De club wilde eindelijk weer eens de hegemonie van de grote rivaal doorbreken.

Hummels, die overkwam van uitgerekend Bayern, denkt dat een titel echter ver weg is. "Dit toont aan dat we geen topploeg zijn", zegt de aanvoerder over de zeperd. "We kunnen het wel zijn als we een goede dag hebben, maar een absolute topploeg laat het ook zien op slechte dagen."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws