Kompany wijst naar Ajax: 'In de toekomst duelleren met grote clubs om ons heen'

Kompany wijst naar Ajax: 'In de toekomst duelleren met grote clubs om ons heen'

Gepubliceerd: zaterdag 16 november 2019 om 16:17za 16-11-2019 om 16:17

Laatste update: zaterdag 16 november 2019 om 16:20za 16-11-2019 om 16:20

Vincent Kompany kent een allesbehalve lekkere start als speler/coach bij Anderlecht. Toch blijft de verdediger positief en geeft hij aan in de toekomst door te willen groeien naar het niveau van andere grote teams, waaronder Ajax.

Na de eerste negen wedstrijden in de Belgische competitie stond Anderlecht dertiende van de zestien teams. Op het moment gaat het beter en staat het team van Kompany op een tiende plek. "We zijn nu zeven wedstrijden ongeslagen", begint Kompany in een uitgebreid interview met The Guardian. "Er is nog wat onduidelijkheid over mijn rol bij de club. We hebben een visie opgesteld, een plan hoe we de club kunnen laten herstellen. Tegelijkertijd willen we in de toekomst kunnen duelleren met de grote teams om ons heen, zoals Ajax en Club Brugge."

"Om mensen te helpen begrijpen hoe het zit wil ik ons vergelijken met andere clubs die door zo'n moeilijke tijd zijn gegaan", vervolgt Kompany. "Manchester United is helaas een goed voorbeeld. Of Glasgow Rangers totdat Steven Gerrard daar aan het roer kwam. En AC Milan. Zelfs die grote clubs moeten voorzichtig zijn, anders raken ook zij in de problemen." De verdediger vindt dat iedereen bij Anderlecht gewoon rustig moet blijven. "We hebben veel tijd besteed aan het opmaken van een nieuw plan bij de club. Nu moeten we kalm blijven."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws