'Moet mijn excuses aanbieden en heb het verkeerd gezien, Blind speelt fantastisch'

'Moet mijn excuses aanbieden en heb het verkeerd gezien, Blind speelt fantastisch'

Gepubliceerd: zaterdag 16 november 2019 om 21:36za 16-11-2019 om 21:36

Andy van der Meyde ziet de positie van doelman als één van de zwakste plekken in het Nederlands elftal. De oud-international is niet onder de indruk van Jasper Cillessen.

"Ik heb liever Edwin van der Sar, maar ja, die is al gestopt, haha!", lacht Van der Meyde in gesprek met VTBL. "Nee, Cillessen dan maar hè. Bij gebrek aan beter ja. Ik vind dat Jasper uitstraling mist, toch iets essentieels voor een keeper. Jeroen Zoet? Kan niet, hij heeft een trauma", doelt hij op zijn situatie bij PSV. "Voor de toekomst is Kjell Scherpen een goeie, maar dan moet hij wel vaker op het hoogste niveau gaan spelen. Dat kan, als André Onana volgend jaar vertrekt bij Ajax."

Van der Meyde is wel te spreken over Daley Blind, al was dat in het verleden zeker niet het geval. "Ik moet alsnog mijn excuses aanbieden. Ik keek een paar jaar geleden te veel als Ajax-fan naar de prestaties van Daley. Dronken dus, haha! Ik heb het echt verkeerd gezien en was een domme lul. Ik heb het over de periode waarin Blind bij Ajax werd uitgefloten."

"Sinds zijn terugkeer naar Amsterdam speelt hij fantastisch. Hij leest het spel slim, weet wat er gebeurt. Wat een inzicht! In Oranje is Daley onze beste linksback. Hij kan gelukkig op meerdere posities uit de voeten", besluit de voormalige rechtsbuiten.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws