'Goed dat Janssen diploma nog niet heeft, was zijn carrière snel voorbij geweest'

'Goed dat Janssen diploma nog niet heeft, was zijn carrière snel voorbij geweest'

Gepubliceerd: zondag 8 december 2019 om 08:48zo 08-12-2019 om 08:48

Laatste update: zondag 8 december 2019 om 08:49zo 08-12-2019 om 08:49

Niet Edward Sturing, maar Joseph Oosting nam de taken over van de vertrokken Leonid Slutsky bij Vitesse. Het zorgde bij sommige fans voor gefronste wenkbrouwen, maar columnist en Vitesse-volger Marcel van Roosmalen kan zich vinden in de beslissing van de Arnhemse club.

Theo Janssen werd ook genoemd om de taken van Slutsky over te nemen, maar de voormalig middenvelder heeft zijn trainersdiploma's nog niet allemaal binnen. De beslissing van Sturing om niet aan de slag te gaan bij Vitesse kan Van Roosmalen begrijpen. "Hij is slim genoeg geweest om het niet te doen en gelukkig heeft Theo Janssen zijn diploma nog niet, anders was zijn carrière snel voorbij geweest", is Van Roosmalen meteen kritisch in gesprek met de NOS.

De kans dat Vitesse de aansluiting met de subtop weer gaat vinden is volgens Van Roosmalen klein. "Voor Oosting vind ik het wel zielig, hij heeft vier weken en dan is het klaar." Het voetbal in Arnhem is de laatste weken niet best en zondag komt Feyenoord op bezoek. "Misschien is Feyenoord op dit moment wel de ideale tegenstander. Daar gaat het ook niet goed", aldus Van Roosmalen.

Oyf
De journalist ziet Oosting niet als de verlosser voor Vitesse. "Oosting is de verlosser ook niet. Maar liever iemand uit Emmen dan een Rus." Hij vindt ook dat de club zich zo snel mogelijk moet zien te distantiëren van eigenaar Valeri Oyf. "We worden gebruikt als handelshuis, krijgen spelers die nog niet op hun top zijn of niet meer", aldus Van Roosmalen. "We moeten weer een voetbalclub worden."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws