Suárez én De Jong imponeren: 'Rol van Frenkie... Dat is zo verschrikkelijk goed'

Suárez én De Jong imponeren: 'Rol van Frenkie... Dat is zo verschrikkelijk goed'

Gepubliceerd: dinsdag 10 december 2019 om 09:56di 10-12-2019 om 09:56

FC Barcelona speelde zaterdagavond misschien wel zijn beste wedstrijd van het seizoen tegen Real Mallorca. Jan Boskamp genoot van Luis Suárez, Lionel Messi en Frenkie de Jong tijdens de 5-2 overwinning in Camp Nou.

"Het hakballetje van Luis Suárez. Dat was fantastisch, echt fantastisch! De rol van Frenkie de Jong ook... Dat is zo verschrikkelijk goed. Je moet even kijken naar dat moment wanneer hij de bal aan de voet heeft. Hij dribbelt gewoon langs twee man, echt fantastisch", vertelt Boskamp aan VTBL.

"Maar die Suárez... ik wist niet dat hij dit kon!", vervolgt de ras-Feyenoorder. "Ik moet eerlijk zeggen: ik dacht bij de komst van Antoine Griezmann dat Suárez het wel even moeilijk zou krijgen." De Uruguayaan scoorde dit seizoen al elf keer in zeventien duels, maar dat komt volgens Boskamp niet in de laatste plaats door Lionel Messi. "Die kleine die dribbelt vier à vijf man uit en zegt tegen Suárez: Schiet jij 'm maar binnen. Die kleine is zó goed, dat is niet normaal."

Boskamp is onder de indruk van Suárez, maar de oud-Ajacied is niet de beste spits ter wereld op dit moment. "Nee, dan ga je te ver. Ik zou kiezen voor Robert Lewandowski. Op dit moment hè. Want morgen kan Kane het weer zijn en overmorgen iemand anders. Er zijn zo veel goede spitsen, maar Lewandowski vind ik er bovenuit steken."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws