Telstar versus 'Telstar 2': 'Bittere pil, maar wij doen toch iets goed als club'

Telstar versus 'Telstar 2': 'Bittere pil, maar wij doen toch iets goed als club'

Gepubliceerd: woensdag 11 december 2019 om 19:41wo 11-12-2019 om 19:41

Laatste update: donderdag 12 december 2019 om 16:46do 12-12-2019 om 16:46

De Graafschap en Telstar leven toe naar een pikante Keuken Kampioen Divisie-clash op vrijdag. De Superboeren gaan in Velsen-Zuid door het leven als Telstar 2, omdat ze regelmatig spelers weg hebben gehaald uit het Rabobank IJmond Stadion.

In het recente verleden maakten spelers als Fabian Serrarens, Jordy Tutuarima en Mohamed Hamdaoui al de directe overstap, afgelopen zomer kwamen Toine van Huizen en Jasper van Heertum met trainer Mike Snoei mee. "Het is wel heel toevallig dat ze zo vaak naar die club uit het oosten gaan. We plagen ze er graag mee. Vandaar de bijnaam, Telstar 2", aldus directeur Pieter de Waard (foto) in gesprek met de Gelderlander.

De Waard heeft echter geen moeite met de telefoontjes uit de Achterhoek. "Voor ons is het een bittere pil als een goede speler vertrekt. Maar het pleziert ons tegelijkertijd dat zij zich bij ons ontwikkelen en dan een beter nest vinden. Dan doen we als club iets goed." Na vrijdag zal hij ongetwijfeld weer gebeld worden, knipoogt de directeur. "Maar dan nemen we de telefoon mooi niet op."

Beide ploegen trappen vrijdag om 20.00 uur af op De Vijverberg. De Graafschap heeft drie keer op rij niet gewonnen en zal die serie moeten doorbreken om niet te ver achterop te raken in de titelrace met SC Cambuur.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws