Geen Ajax, maar Sparta na enkelbreuk: 'Moeite om mijn oude niveau te halen'

Geen Ajax, maar Sparta na enkelbreuk: 'Moeite om mijn oude niveau te halen'

Gepubliceerd: donderdag 12 december 2019 om 11:41do 12-12-2019 om 11:41

Abdallah Aberkane (19) maakte afgelopen zomer na drie seizoenen Ajax de overstap naar Sparta. Vooralsnog moet de verdediger het doen met wedstrijden in de Tweede Divisie, maar zijn doel voor dit seizoen is duidelijk: debuteren in de Eredivisie.

Aberkane voelt 'veel vertrouwen' van Sparta-trainer Henk Fraser. "Hij zegt vaak dat hij niet twijfelt aan mijn voetballende kwaliteiten, maar dat ik nog betrouwbaarder moet worden en mijn focus langer moet vasthouden. Kortom, ik moet volwassener worden in mijn spel", vertelt hij aan het digitale thuis van de Tweede Divisie. "Het is nu zaak om mijn kans in het eerste af te wachten en dan zal ik er moeten staan."

Ajax plukte Aberkane drie jaar geleden weg bij ADO. "Mijn eerste seizoen ging goed", blikt hij terug. "Ik speelde alles en mijn trainers waren tevreden, maar in mijn tweede brak ik mijn enkel. Ik lag er heel het jaar uit en ook vorig jaar had ik er nog last van. Vorig seizoen speelde ik wel mijn wedstrijden, maar had ik geen vaste basisplek. Zo kon ik niet in een ritme komen en had ik moeite om op mijn oude niveau te komen."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws