Fris FC Emmen loopt dankzij twee strafschoppen weg van de degradatiezone

Fris FC Emmen loopt dankzij twee strafschoppen weg van de degradatiezone

Gepubliceerd: zondag 15 december 2019 om 14:06zo 15-12-2019 om 14:06

Laatste update: zondag 15 december 2019 om 14:08zo 15-12-2019 om 14:08

FC Emmen heeft zondagmiddag een belangrijke overwinning in de strijd tegen degradatie. De ploeg van Dick Lukkien stond aan het begin van de voetbalzondag op gelijke hoogte met nummer zestien VVV-Venlo, maar zette thuis Sparta opzij en klom naar plek dertien op de ranglijst: de Drenten liggen op koers voor handhaving met achttien punten uit zeventien wedstrijden.

Vrijwel direct na de aftrap werd doelman Dennis Telgenkamp al onder vuur genomen door Mohamed Rayhi, maar het frisse FC Emmen nam al snel de regie over. Binnen een half uur liep men uit naar een 2-0 voorsprong, al had het daar wel twee penalty's voor nodig: eerst werd Marko Kolar gehaakt door Jurgen Mattheij, vervolgens maakte Ragnar Ache klungelig hands. Sergio Peña en Michael de Leeuw namen hun verantwoordelijkheid vanaf de stip: 1-0 en 2-0.

Sparta kwam niet verder dan een schotkans voor Halil Dervisoglu, in aanloop naar de eerste penalty. Doelman Ariel Harush moest zelfs meerdere malen in actie komen om een nóg grotere achterstand te voorkomen. Ook na rust was het eenrichtingsverkeer, maar FC Emmen slaagde er niet in om de genadeklap uit te delen: Kolar miste het doel op een haartje na, Michael Chacón en De Leeuw raakten de paal. In de slotfase kwam Joël Piroe nog in de buurt van de aansluitingstreffer, maar dat zou te veel van het goede zijn geweest voor het matige Sparta.

De Kasteelheren blijven op 20 punten staan, maar zien FC Emmen tot op twee punten naderen. De ploeg van Henk Fraser heeft nog een pittig programma voor de winterstop: een bekerwedstrijd tegen Willem II en een thuisduel met AZ. FC Emmen is al uitgeschakeld in de beker en sluit de eerste seizoenshelft af tegen FC Groningen.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws