'Memphis moet een afweging maken tussen zijn gezondheid en het EK'

'Memphis moet een afweging maken tussen zijn gezondheid en het EK'

Gepubliceerd: maandag 16 december 2019 om 14:55ma 16-12-2019 om 14:55

Laatste update: maandag 16 december 2019 om 15:22ma 16-12-2019 om 15:22

EK-deelname wordt een heel lastig verhaal voor Memphis Depay. Vincent Gouttebarge, oud-voetballer en hoofd medische zaken bij de internationale spelersvakbond FIFPro, ziet het somber in voor de sterspeler van Olympique Lyon en het Nederlands elftal.

Memphis scheurde zondag tegen Stade Rennes (0-1) de voorste kruisband in zijn linkerknie. Lyon rekent dit seizoen niet meer op hem, terwijl het EK een race tegen de klok wordt. Voor Oranje begint het toernooi op 14 juni tegen Oekraïne. "Gemiddeld duurt het 6,5 maand tot een voetballer na reconstructie van de voorste kruisband weer kan gaan trainen", reageert Gouttebarge bij het ANP.

"Voor een terugkeer in wedstrijdverband staat 7,5 maand. En weer kunnen spelen, wil niet zeggen dat je ook direct weer op niveau kan presteren. Het verschilt allemaal per speler en het is in het geval van Memphis dus speculeren. Maar gezien de tijd die resteert, moet hij ook een afweging maken tussen z'n gezondheid op de lange termijn en het EK."

Gouttebarge spreekt uit ervaring. Als speler van FC Volendam scheurde hij twee keer de voorste kruisband van een knie af. "De eerste keer kon ik na zo'n acht maanden weer voetballen. Maar tijdens een trainingskamp in de winter zakte ik weer door die knie. Dezelfde schade, weer een operatie", aldus de Fransman, die vaststelt dat Memphis 'goed voor zijn lichaam zorgt'. "Hij kan het zich ook permitteren om extra individuele begeleiding te financieren."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws