Update: Nog helemaal niet zeker dat Malen vier maanden aan de kant staat bij PSV

Update: Nog helemaal niet zeker dat Malen vier maanden aan de kant staat bij PSV

17-12-2019 16:46 Laatste update: 22:50
95

PSV kan zeker vier maanden geen beroep doen op Donyell Malen, zo meldt De Telegraaf maandagavond laat. De PSV'er raakte zondag tegen Feyenoord zwaargeblesseerd aan zijn knie. Het is nog maar de vraag of Malen het EK van aankomende zomer haalt.

Malen heeft zijn kruisband niet afgescheurd, maar er is wel schade. De Telegraaf schrijft dat het halen van het EK een race tegen de klok wordt voor de aanvaller. Malen moest zondag direct worden gewisseld na een fel duel met Feyenoord-speler Leroy Fer.

Het ontbreken van Malen zou een harde klap zijn voor bondscoach Ronald Koeman, vooral omdat Memphis Depay zo goed als zeker niet mee kan doen aan het EK. De aanvaller van Oranje en Olympique Lyon scheurde zondag tegen Rennes zijn kruisband af en is zeker zes maanden niet beschikbaar.

In het meest gunstige geval is Malen wel van de partij op het EK, mits zijn herstel niet langer dan vier maanden in beslag neemt. Het ontbreken van Malen is ook voor zijn werkgever PSV een forse tegenvaller. De club staat op de vierde plaats in de Eredivisie met een achterstand van tien punten op koplopers Ajax en AZ.

Update: Het is nog helemaal niet zeker dat Malen vier maanden aan de kant staat bij PSV. De club hoopte dinsdag meer duidelijkheid te krijgen over de blessure van de aanvaller. "Maar het onderzoek is nog niet afgerond. Dat gaat nog even duren. Tot die tijd kunnen wij niets zeggen over de geschatte duur", wordt een woordvoerder van de club geciteerd door De Telegraaf.