Brands slaat grote slag: Ancelotti nieuwe manager van Everton

Brands slaat grote slag: Ancelotti nieuwe manager van Everton

21-12-2019 12:22 Laatste update: 12:32
34

Everton heeft Carlo Ancelotti gepresenteerd als nieuwe manager. De ervaren Italiaanse oefenmeester neemt het stokje over van Marco Silva, die begin deze maand werd ontslagen vanwege de telurstellende sportieve resultaten.

Ancelotti werd zelf vorige week op straat gezet door Napoli, maar hoeft dus niet lang thuis te zitten. De zestigjarige oefenmeester werkte eerder tussen 2009 en 2011 in de Premier League voor Chelsea, waarmee hij een landstitel en een FA Cup won. "Dit is een grote club met een rijke historie en een gepassioneerde achterban", laat Ancelotti weten. "De eigenaar heeft een duidelijke visie om de club naar succes en prijzen te leiden. Dat spreekt mij aan en ik verheug mij erop om met iedereen samen te werken om dat doel te bereiken."

Brands is in zijn nopjes met de komst van Ancelotti. "Hij is één van de beste managers in het voetbal en een bewezen winnaar. Hij heeft buitengewoon veel succes gehad in alle grote Europese competities", zegt de Nederlandse director of football. "Hij is de perfecte manager voor ons. Hij omarmt de visie van de club en we zijn ervan overtuigd dat zijn enthousiasme, tactische kennis en zijn alom bekende man-management succesvol zullen zijn."

Everton staat momenteel zestiende in de Premier League. Interim-manager en clubicoon Duncan Ferguson zit zaterdagmiddag tegen Arsenal voor het laatst als eindverantwoordelijke op de bank. Hij gaat deel uitmaken van de staf van Ancelotti. 

De ervaren Ancelotti heeft een indrukwekkende prijzenkast. Zo won hij met AC Milan (2x) en Real Madrid in totaal drie keer de Champions League. Volgens Engelse media gaat hij op Goodison Park zo'n 13,5 miljoen euro per seizoen verdienen. Bovendien zou hij de toezegging hebben gekregen dat de club zich gaat roeren op de transfermarkt. Onder meer de naam van Zlatan Ibrahimovic valt.