'Het lijkt me duidelijk dat Zirkzee met een grote glimlach in de kleedkamer zit'

'Het lijkt me duidelijk dat Zirkzee met een grote glimlach in de kleedkamer zit'

22-12-2019 08:31
9

Binnen vijftien minuten maakte Joshua Zirkzee twee belangrijke treffers voor Bayern München, maar de jonge Nederlander wordt door Der Rekordmeister voorlopig nog even uit de media gehouden. Hansi Flick, zijn coach, wil hem nog even in de luwte houden.

Na de midweekse speelronde tegen Freiburg, waarin Zirkzee vlak voor tijd inviel en de bevrijdende 1-0 maakte, was het ook in het thuisduel met VfL Wolfsburg raak. De 18-jarige aanvaller mocht nu iets eerder invallen en ook nu was het Zirkzee die de score opende. "Het lijkt me duidelijk dat hij met een grote grijns in de kleedkamer zit", meldt Flick tegenover de verzamelde Duitse media.

Voorlopig zijn de prestaties van Zirkzee in het shirt van Bayern goed voor een jongensboek. "Prachtig dat deze jongen ons met twee belangrijke balcontacten zo veel heeft geholpen", zegt Flick. "Het is een speler die het in zich heeft om op de juiste plek te staan en vervolgens zijn kans te pakken. Hij heeft de kalmte om het af te maken. Nu moet hij stappen gaan maken en zich verder ontwikkelen."