VoetbalPrimeur Elftal van de Eerste Seizoenshelft: linksbuiten

VoetbalPrimeur Elftal van de Eerste Seizoenshelft: linksbuiten

26-12-2019 16:00 Laatste update: 16:33
120

De eerste seizoenshelft in de Eredivisie zit erop en dus is het weer hoog tijd om het beste elftal van de eerste competitiehelft samen te stellen! De komende periode bepalen jullie welke spelers tot de beste XI van de Eredivisie tot nu toe horen. Ditmaal zoeken we de beste linksbuiten.

Voor deze positie hebben we vijf linkeraanvallers genomineerd waar jij op kan stemmen. In de poll onder het bericht is er de mogelijkheid om een stem uit te brengen. Degene met het hoogste aantal stemmen krijgt een plek in de sterren-XI van de eerste seizoenshelft van 2019/20. Dit zijn de genomineerden.

Quincy Promes (Ajax)
Zijn komst werd – mede door het forse prijskaartje van ruim 15 miljoen euro – met gemengde gevoelens ontvangen bij Ajax, maar Promes nam de twijfels razendsnel weg. Vanaf het moment dat de Oranje-international in de basis staat laat hij regelmatig het Amsterdamse net bollen. Vooral over de connectie met Hakim Ziyech is al veel gezegd en geschreven.

Oussama Idrissi (AZ)
Het sprankelende AZ heeft voorin niet alleen Stengs en Boadu, maar zeker ook Idrissi. De Marokkaanse international haalt dit seizoen een hoog rendement met negen treffers en twee assists. Daar zitten regelmatig goals van grote schoonheid tussen. De Alkmaarders mogen zich gelukkig prijzen dat een transfer naar FK Krasnodar niet doorging.

Steven Bergwijn (PSV)
Het belang van Steven Bergwijn voor PSV mag duidelijk zijn. De 23-jarige aanvaller tekende in 15 Eredivisie-optredens voor 5 treffers en 10 assists. Toen hij en Donyell Malen afwezig waren vanwege blessures belandden de Eindhovenaren prompt in een crisis. Aan Bergwijn de taak om PSV uit het dal te trekken en een plekje in de EK-selectie veilig te stellen.

Bryan Linssen (Vitesse)
Ook in zijn laatste seizoen in Arnhem is Linssen weer van grote waarde voor Vitesse. De 29-jarige aanvoerder blijkt ondanks zijn geringe lengte (1.70) een belangrijk wapen bij standaardsituaties. Mede door zijn kopgoals staat de teller dit seizoen al op elf treffers en is hij hard op weg zijn meest succesvolle seizoen in Gelderse dienst te evenaren (16).

Chidera Ejuke (sc Heerenveen)
Luis Sinisterra, Mats Köhlert? Het ontloopt elkaar niet veel, maar de laatste genomineerde is dribbelkoning Ejuke. De 21-jarige Nigeriaan kent een sterk debuutseizoen bij sc Heerenveen, waar hij regelmatig het publiek in vervoering brengt met zijn acties. Met 6 doelpunten en 2 assists is Ejuke al een belangrijke spil in de Friese aanvalsmachine.

Wie vond jij de beste linksbuiten van de eerste seizoenshelft? Stem in de poll en discussieer mee in de comments!

Stem hier voor:
De beste keeper
De beste rechtsback
De beste centrale verdedigers
De beste linksback
De beste controleur
De beste aanvallende middenvelders
De beste rechtsbuiten