'Barcelona-fans zijn klaar met Valverde als trainer en hopen op Klopp of Koeman'

'Barcelona-fans zijn klaar met Valverde als trainer en hopen op Klopp of Koeman'

29-12-2019 08:30
61

Uit een onderzoek onder fans van Barcelona blijkt dat socios van de Catalanen trainer Ernesto Valverde graag zien vertrekken. Ronald Koeman is één van de favorieten om zijn opvolger te worden in Camp Nou.

Tachtig procent van de ondervraagde socios wil graag dat Barcelona na dit seizoen afscheid neemt van Valverde, zo blijkt uit een onderzoek dat El Mundo Deportivo heeft uitgevoerd. Dat gegeven op zich is al opvallend, omdat Barcelona op dit moment lijstaanvoerder is in Spanje en twee punten voorsprong heeft op eeuwige rivaal Real Madrid. Daarnaast staan de Blaugranas ook bij de laatste zestien clubs in de Champions League.

Toch wil het grootste gedeelte van de leden van Barça verandering en hopen ze op de komst van Jurgen Klopp. De Duitse manager van Liverpool is de favoriet onder de ondervraagden, maar ook Ronald Koeman kan op veel steun rekenen. Meer dan dertig procent van de mensen die hopen op een vertrek van Valverde, zeggen de Nederlandse coach graag aan het roer te zien in Barcelona. Minder dan twee procent heeft vertrouwen in Erik ten Hag en wil de trainer van Ajax in Camp Nou.